Dan udruge

IX Dan udruge

10. 12. 2014.

Slime, Tadići, 31.5.2014.godine.

Vrijeme je lijepo, okupljanje je počelo već u 9,00 sati. Okupilo se više od sto članova Udruge i članova njihovih obitelji.

Na samom početku svečanog dijela predsjednik udruge Nedjeljko Fistonić pozvao je prisutne da jednom minutom šutnje odamo počast preminulom članu naše Udruge MATI MIMICI iz Mimica i zatim nastavio.

Prošla maslinarska godina bila je dobra, ukupan prinos kod članova Udruge je povećan za 11% u odnosu na 2012. Na pojedinim područjima bio je velik napad svrdlaša. Broj članova Udruge koji godišnje proizvode prosječno više od jedne tone masline povećao se s 18 na 26 što najbolje govori o dobrim rezultatima prošle godine. Za istaknuti je da je na prvom mjestu s prosječnom godišnjom proizvodnjom od 4.650 kg Toni Dragičević, drugi je Ivica Vlatković 2.565. kg, treći Lucijan Marušić 2.234 kg, četvrti Zoran Marušić 2.167 kg, peti Mladen Krnić 2.117 kg itd.

Tijekom 2013. godine održane su 23 akcije Udruge. Najviše akcija je održano iz rezidbe maslina. Primijećeno je da na rezidbi treba još dosta raditi jer ima jedan broj članova koji nedovoljno poštuju pravila struke.

Sorta godine je levantinka.

Redovno izlazi naš časopis MOJE MASLINE.

U proizvodnji ulja i konzerviranih maslina postižemo vrhunske rezultate. Nada Eremut je ove godine prvakinja naše manifestacije Povenjak, a Jasna Fistonić konzerviranih maslina na domaći način. Uspjeh je još veći kada se zna da su na Povenjaku sudjelovali najbolji proizvođači ulja iz Hrvatske. Od 2007. godine do 2014. prosječno najbolje ulje proizvodi Ivica Vlatković, slijedi ga Dragutin Pjelik, treći je Jozo Eremut , četvrti je Nedjeljko Fistonić,a peti Dalibor Jerić itd.
Naši članovi postiže vrhunske rezultate na drugim manifestacijama. Nema manifestacije da barem jedan član naše Udruge nije među prvih deset. U 2013. Borislav Pedić prvak je Nadina, Ivica Karaman je prvak Podstrane, Mladen Krnić prvak Trogira, Ivica Vlatković viceprvak Vodica, Anđelko Kuzmanić treći na Rabu, Damir Buntić treći u Krasici i Trogiru, Mladen Krnić je osvojio i prvo mjesto na Noćnjaku za izgled pakovine itd.

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara