Novosti

PRIZNANJE ZA SURADNJU I PRIJATELJSTVO

09. 12. 2014.

Poljoprivredna udruga ULIKA Medulin dodijelila priznanje za Prijateljstvo i suradnju Udruzi maslinara Paićuša - PisakU Medulinu 10. svibnja 2014. godine održana je 9. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara ekstra djevičanskog maslinovog ulja Ulika 2014. U predivnom ambijentu Osnovne škole „ dr. Mate Demarina“ domaćini su priredili pravu feštu. Nakon podjele priznanja i nagrada do kasno u noć uz svečanu večeru nastavljeno je druženje sudionika manifestacije. Pored zlatnih i srebrnih medalja koje su dobili članovi naše udruge, ULIKA Medulin je udruzi maslinara Paićuša -Pisak dodijelila priznanje za višegodišnju suradnju i prijateljstvo.

Prije samog dolaska na manifestaciju, Ulika Medulin nam je priredila posjet masliniku Oleum Maris d.o.o. u Vodnjanu- Dignano. To je najveći plantažni maslinik u Hrvatskoj gdje je 15000 stabala maslina posađeno je na cca 80.000 m2. Ovaj poduhvat neumornih entuzijasta vrijedan je svakog divljenja. Cijeli nasad se obrađuje mehanizacijom prilagođenom za maslinike. Već je u pogonu punionica ulja Oiva Viva i to sortnih ulja Vodnjanska buža, Žižolera, Istarska bjelica te miješana ulja. U planu je izgradnja uljare te restorana s panoramskim pogledom na maslinik. S posebnim zadovoljstvom smo im poklonili jednu sadnicu Paićuše da i ona nađe mjesto u ovom predivnom masliniku. Poželimo cijeloj ekipi uspjeh i da ovo bude primjer kako se neumornim radom mogu postizati vrhunski rezultati.

U nedjelju se druženje tradicionalno nastavilo u obitelji Erlić. Neumorna domaćica Ida i Ratko Erlić pripremaju ručak. U 10,00 cijela ekipa je na okupu, Tu je stari novi predsjednik Ulike, Silvano Tanger i Mario Crnobori, predstavnici grada Medulina, maslinari, prijatelji, predstavnici zadarskog panela Dragutin Pjelik i Anastazija Milardović. Druženje uz ćakulu i ručak završilo je oko 14,00 sati. Razišli smo su prezadovoljni gostoprimstvom domaćina.

Nedjeljko Fistonić

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara