Novosti

Veliki uspjeh ulja iz Omiškog kraja

28. 02. 2014.

ULIKA 2013. - veliki uspjeh ulja iz omiškoga krajaUdruga maslinara Paićuša- Pisak ponosno je sudjelovala na 8. smotri ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Ulika 2013. u Medulinu, 27. i 28. travnja.

Među jedanaest najboljih ulja ove manifestacije čak pet ulja je članova Udruge iz omiškoga područja i to ulje Anđelka Kuzmanića iz Omiša, Nevena Kovačića- Sise iz Omiša, Dalibora Jerića iz Gata, Nedjeljka Fistonića iz Piska i Joška Kovačića iz Omiša.

Uspjeh je još značajniji jer kemijsku i senzoričku analizu svih ulja ove manifestacije je obavljao prvi službeni državni panel Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča.

Voditeljica panela, dr. sc. Karoline Brkić Bubalo na postavljeno pitanje kako objašnjava ovaj uspjeh omiških maslinara nije mogla dati pravi odgovor. Znači li to da su ulja Dalmacije i Istre visoke kvalitete i da tu ne treba stvarati razlike kao što se do sada činilo? Naravno da na kvalitetu ulja utječu razni čimbenici i izvrsnost je uvijek i svugdje izvrsnost i ne može biti ništa drugo. Lijepo je stajati „rame uz rame“ s istarskim uljarima i biti ponosan na uloženi trud koji je ovim putem rekao „Hvala!“

Naši domaćini Silvano Tanger i Ratko Erlić sa svojim obiteljima pružili su pravo gostoprimstvo članovima Udruge. Ove su godine bili posebni, i zato im u ime Udruge veliko hvala u nadi da će se naša druženja nastaviti.

 

Marina Fistonić

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara