Novosti

Dani mladoga maslinovog ulja u Vodicama

14. 04. 2014.

14. prosinca 2013. Članovi Udruge osvojili 12 zlatnih medaljaOdržana je treća manifestacija Dana mladoga maslinovog ulja u Dalmaciji u hotelu Olimpija u Vodicama u organizaciji Udruge dalmatinskih uljara. U konkurenciji od 270 ulja sudjelovali su i članovi Udruge maslinara Paićuša- Pisak s 15 uzoraka. Ivica Vlatković je osvojio drugo mjesto, a Ivanu Vukušiću-Caji je pripalo visoko 8 mjesto s 95 bodova. Među prvih deset ulja, dva su ulja članova Udruge. Ulje Nevena Kovačića- Sise je imalo 94,08 bodova i 15. je po redu. Ukupno su članovi Udruge osvojili 12 zlatnih medalja, jednu srebrnu, jednu brončanu i jednu diplomu za ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Uspoređujući kvalitetu ulja s prošlogodišnjom na manifestaciji Dana mladoga maslinovog ulja u Dalmaciji, ulja su ove godine za 5% imala bolje senzoričke ocjene. Na ovoj manifestaciji prošle godine kemija je bodovana s max 13, a ove godine sa 6 bodova.
Očito je da promjene načina bodovanja kod maslinara stvaraju zabune i bilo bi dobro kada bi se senzorička i kemijska analiza vrednovala na isti način na svim manifestacijama.

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara