Novosti

Damir Buntić osvojio treće mjesto u Krasici

09. 12. 2014.

Na sedamnaestim susretima OLEUM OLIVARIUM 8. i 9. ožujka 2014. u Krasici član naše udruge Damir Buntić je osvojio treće mjesto. Krasica je najveća manifestacija ocjenjivanja kvalitete i kakvoće maslinovih ulja u Istri.

Članovi naše Udruge sudjelovali su s ukupno 15 uzoraka. Osvojili su 5 zlatnih, 7 srebrnih, 2 brončane i jednu diplomu za ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Ocjenu kvalitete i kakvoće maslinovih ulja radio je Institut za maslinarstvo u Poreču. Ovo je drugi put da je Institut u Poreču ocjenjivao naša ulja. Prošle godine je to bilo na Uliki Medulin i ove godine u Krasici.

Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da se ulja članova naše Udruge po kvaliteti ne razlikuju od istarskih. Mogu primijetiti da dva akreditirana panela u Hrvatskoj, panel Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Splitu i panel Instituta u Poreču trebaju raditi na usklađenju kriterija pri ocjenjivanju i bodovanju.

Svrha ovih manifestacija je u prvom redu širenje prijateljstva među maslinarima. Naši prijatelji u Krasici i ove godine su pokazali koliko im je stalo do prijateljstva. Brojnu ekipu Udruge maslinara Paićuša- Pisak su vrhunski ugostili naši prijatelji: Roman Radešić , Silvano Pregar , Nino Ćinić, Marijan Cossetto, Bruno Radešić, Vladan Milenković, Marino Kraljević Reale sa svojim suprugama. Također se zahvaljujemo gradonačelniku Buja, gospodinu Ediju Andrijašiću na gostoprimstvu.
 

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara