Novosti

Piščanski brudet

23. 03. 2012.

Poznati Pišćanski brudet je od tunja i to od droba, glave i nekoliko komada repa od tunja. Naravno da su za brudet dobre i škrpine, ugor, batovina, zubatac, gof i druge. Brudet je ukusniji kada je riba miješana.

Jedan kilogram ribe se izreže na komade srednje veličine. Na dno zdjele izrežu se dvije kapule na ploške, a puno bolje je izrezati mladu ljutiku s listom na tri komada, 7-8 češanja luka, 3-4 rajčice izrezane na veće komade, sol, papar i dva do tri lista peršina.

U sve to doda se 1 dcl. ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 0,03 dcl. dobre kvasine , 1 dcl dobrog crnog vina i dolije se vode toliko da lagano pokrije ribu.

Brudet se kuha na laganoj vatri oko 2 sata. Za vrijeme kuhanja brudet se ne smije miješati već se zdjelom povremeno okrene(zavrti). Brudet se kuha otvoren i kad je kuhan ostavi se na vrućoj ploči pola sata, zatim se skine i polije se sa 0,5 dcl. ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Može se jesti topao i hladan.

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara