Dan udruge

VII Dan udruge

25. 05. 2012.

VII Dan UdrugeProšla je godina dana od zadnjeg druženja na Slimenu. Dan udruge postaje i obiteljsko druženje. Vrijeme je lijepo, trešnje su prispjele, domacini gostoprimljivi, a sve ostalo po planu.

Damira i Jasna vode degustaciju ulja Prvaka Dana Masline Zadar, Željke Karamana. Njima se prikljucio i Dragutin Pjelik. Ulje je vrhunsko, mnogi u njemu prepoznaju i svoje ulje. Gledao sam ih sa strane, ali mi nije bilo jasno jer su se nešto raspravljali oko nekog cepa, pa sam ih morao upozoriti da oni vode degustaciju ulja, a  da cep ostave na miru.

Ispred ulaza u salu, Stipe Mimica vrši demonstraciju navrtanja na klin. On je to toliko pedantno pripremio da su i najbolji navrtaci imali nešto za nauciti. Donio je ovogodišnje navrtke u  malim kontejnerima i pripremljene sve faze navrtanja na klin.

Svecani dio poceo je kratkim pozdravom predsjednika udruge Nedjeljka Fistonica, koji je posebno naglasio da je prošla godina, za clanove udruge, bila izuzetna, a posebno s visokim plasmanima  clanova udruge u  kvaliteti ulja na mnogim manifestacijama. Povenjak je postao jedna od najprestižnijih manifestacija u Hrvatskoj. U prošloj godini udruga je organizirala 25 akcija. Povecana je proizvodnja maslina za 20%. Broj clanova udruge koji godišnje proizvode prosjecno više od tone ploda povecao se sa 15 na 18.

Pored dobrih rezultata ova godina je i  jedna od najgorih godina. Zima u veljaci je nanijela velike štete maslinama. Najviše je stradala Levantinka.

Nakon kratkog izlaganja predsjednika udruge, podijeljena su priznanja udruge, izvršen prijem novih clanova, promoviranje iz pocetnika u stažiste te održano predavanje o potkornjacima masline.

Nakon svecanog rucka održan je turnir u balotama.

Druženje je potrajalo do navecer.

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara