Novosti

OLEUM OLIVARIUM - Krasica 2012.

01. 09. 2012.

Članovi Udruge maslinara PAIĆUŠA - Pisak ove godine su, po prvi put , sudjelovali na 15. smotri ekstra djevičanskog maslinovog ulja i autohtonih istarskih proizvoda OLEUM OLIVARIUM 2012. U Krasici, Buje.

Nakon sudjelovanja maslinara iz Krasice na Povenjaku 2012. u Omišu, ovo je bio prvo naše sudjelovanje u Krasici. Naši članovi udruge osvojili su dvije zlatne medalje, po jednu srebrenu, brončanu i diplomu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Krasica je malo istarsko mjesto, okruženo brežuljcima na kojima su maslinici i vinogradi, a ulice sa oznakama cesta maslinovog ulja i uređenim kušaonicama svakom posjetitelju ostavlja dojam da je maslinarstvo i uljarstvo vrlo važna poljoprivredna grana ovog kraja. Kušaonice ulja svakog posjetitelja tjeraju da kuša i kupi ulja vrhunske kvalitete i kakvoće.

Od svega, posebno su nas se dojmili maslinari, građani Krasice, Slavonka, a i naši domaćini, Nino i Vlado, koji se s toliko entuzijazma i ljubavi odaju maslinarstvu, a još više našem zajedničkom prijateljstvu. Tu je i doktor Ivica Vlatković koje je dobio priznanje za širenje prijateljstva maslinara Istre i Dalmacije. Naravno da je i Paićuša stigla u Krasicu i ostala u dobrim rukama kod našeg Nine.

Za vrijeme našeg boravka susreli smo se sa saborskim zastupnikom Damirom Kajinom, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županje, Milanom Antolovićem, mag ing. agr., gradonačelnikom Buja - gospodinom Edijom Andrijašić i drugima. Znamo da je gradonačelnik suorganizator, ali i druge nismo mogli razlikovati, jesu li oni domaćini, organizatori ili političari.

Uz podršku i financijsku potporu koju imaju maslinari Krasice, a i organizatori OLEUM OLIVARIUM, zaželimo im i ubuduće dobra ulja uz naša zajednička druženja i prijateljstva.

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara