Novosti

ULIKA MEDULIN 2012.

01. 09. 2012.

Subota, 5. svibnja 2012. godine, u Medulinu je održana 7. smotra ekstra djevičanskih maslinovih ulja s međunarodnim karakterom. Ovo je treći nastup članova udruge na ovoj smotri. Dočekali su nas domaćini: Ratko Erlić, Silvano Tanger, Maro Crnobori i drugi.

Na rivi u Medulinu, ispod šatora, je degustacija i prodaja tipičnih autohtonih istarskih proizvoda. Naša ekipa je brojna i čine je Tomislav Kovačić- Đulaja, Jozo Eremut, Sise, Joško, Željko, Senka, Dalibor, Jasna, Nedjeljko, Jakov Sovulj, Dragutin Pjelik i Ivica Vlatković. Navečer u 18,oo sati, izvršena je podjela nagrada i priznanja te je proglašen pobjednik.

Našim članovima dodijeljeno je 9 zlatnih medalja, dvije srebrene i jedna brončana. Sva ulja su ušla u kategoriju ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Lijepo je biti u društvu najboljih hrvatskih maslinara i uljara, a još je ljepše čuti u Medulinu imena mjesta kao što su: Žeževica, Gata, Medići, Čelina ,Pisak, Podstrana, Novigrad i Lokva Rogoznica, gdje su proizvedena zlatna ulja, koja se u najjačoj konkurenciji, mjere s najboljim hrvatskim uljima.

U predivnoj atmosferi i bogatoj večeri, zabava je potrajala do kasno u noć. Domaći su neumorni, gostoprimstvu nema kraja. Smješteni smo kod Silvana Tangera i Ratka Erlića. U nedjelju je domaćin Ratko Erlić u Banjolama. Obišli smo maslinike i ručali s obitelji Ratka, Silvanom i njihovim prijateljima. Domaćici treba odati priznanje na spontanosti i gostoprimstvu .

Comment Komentari (0) Share

Komentari
Nema komentara