Novosti

16. SUSRETI MASLINARA "OLEUM OLIVARIUM" U KRASICI

04. 05. 2013.

Željko Karaman pobijedio u izravnom sučeljavanju ulja blagoga okusa

I ove su godine članovi naše Udruge bili na manifestaciji maslinara "Oleum Olivarum" u Krasici, 9. i 10. ožujka 2013. Malo mjesto Krasica bilo je prenapučeno tijekom ta dva dana. Bilo je to ponajprije okupljanje prijatelja, maslinara, ljubitelja maslinovoga ulja, ali i dobrog raspoloženja, pozitivnih emocija. Dočekali su nas ljubazni domaćini Nino, Marino, Silvano, Marijan, Romano, Vlado... i zaželjeli nam ugodan boravak u Krasici.
 

Prvi smo dan obišli štandove u šatoru na kojima smo mogli degustirati maslinovo ulje, ali pored ulja smo mogli probati izvrsne sireve, odlična vina te brojne druge autohtone proizvode. Navečer smo se svi zajedno zabavljali uz klapu Intrade. Sutradan smo bili u obilasku okolnih mjesta, a poslijepodne smo prisustvovali na predavanjima prof.dr.sc. Đanija Benčića (Agronomski fakultet u Zagrebu) i doktora Ivice Vlatkovića iz Zadra.
 

Prije konačnih rezultata proglašena su najbolja ulja u izravnom sučeljavanju po tipu okusa (blagi, srednjeg intenziteta i intenzivan). U skupini blagog okusa za najbolje maslinovo ulje proglašeno je ulje našeg člana Željka Karamana iz Podstrane.
Ove su godine naši članovi Udruge u Krasici osvojili 3 zlatne medalje, 3 srebrne, 2 brončane i jednu zahvalnicu.


Najljepši je dio ove dvodnevne manifestacije, svakako, druženje i prijateljstvo maslinara Istre i Dalmacije. Slavilo se, izmjenjivalo mišljenja, stvarale nove ideje i razmišljanja o maslini i maslinovom ulju, kao da nismo došli na natjecanje.
 

 

Senka Karaman
 

Comment Komentari (3) Share

Komentari
VtCCLSsfWy by BraYan

Just do me a favor and keep writing such tranehcnt analyses, OK? http://peftjkastkv.com [url=http://hjwdgji.com]hjwdgji[/url] [link=http://rkjvrgjfmm.com]rkjvrgjfmm[/link]

YZEgGspqoei by Marina

You've got to be kidding me-it's so <a href="http://gvqyrbgbhox.com">trsenparnatly</a> clear now!

IGtdCPxmmgPPxdywxi by Cisan

I can't hear anithyng over the sound of how awesome this article is.