Novosti



Stranica 4 od 15

Zlatni doktor, čovik i maslinar

19. 05. 2014.
„Izuzetno kvalitetan i profesionalan liječnik kojega se može ocijeniti najboljim ocjenama u svim kategorijama: od stručnosti do ljubaznosti…“ (najdoktor.com; GOST 1571; 25.5.2013.) „…ima jednu rijetku osobinu, a ta je da je izuzetno topla osoba, puna razumijevanja i suosjećanja za druge…“ (forum.roda.hr; Dijanam; 6.8.2006.) „Zadarski ginekolog doktor od ulja“ (SD; 9.3.2009.) Prepoznajete li o kome se radi? Poznati je zadarski ginekolog. Izuzetno je topla, neposredna i srdačna osoba. Vrhunski je maslinar i uljar. Naravno, moramo se pohvaliti, to je član naše Udruge: Ivica Vlatković. Na području rodnoga Novigrada otkupio je nekoliko zapuštenih maslinika

Komentari(1) Pročitaj više >>

Nitko na vrijeme nije reagirao i upozorio na napade svrdlaša

19. 05. 2014.
"Ove godine su stvari ispale baš nekako drukčije: masline su posve neočekivano izbile u prvi plan, a da još nije ni berba, ni prerada, ni otkup, ni Noćnjak… Zašto? Nažalost, ne s dobrim, nego s veoma lošim povodom, čak toliko lošim da one prave i pune sezone maslina ponegdje neće ni biti, jer će joj doći glave jedan čudan svat – maslinov svrdlaš, nametnik ne duži od nekoliko milimetara, iz roda kornjaša ili pipa, kako ga opisuju stručnjaci. Taj se, vrag, naime, uselio u ovdašnje maslinike, od Istre do Prevlake, a i dalje, i to u tolikom broju i u toliko moćnoj formaciji da je plodova masline nerijetko puno više na zemlji nego na granama. Bože

Komentari(0) Pročitaj više >>

OTVORENO PISMO ULJARAMA

19. 05. 2014.
Maslinari, udruge i stručne institucije te sredstva javnog informiranja u posljednjih desetak godina napravili su velike pomake u edukaciji maslinara i potrošača maslinovog ulja za proizvodnju ekstra djevičanskoga maslinovog ulja. U mnogim gradovima se održavaju manifestacije o ocjenjivanju kvalitete i kakvoće maslinovog ulja te vrši edukacija potrošača maslinovog ulja. Pokazalo se da su naša ulja vrhunske kvalitete i kao takvi mogu i trebaju biti prepoznati u gastronomiji jer samo vrhunskom kvalitetom možemo biti konkurentni u svijetu. U našem smo časopisu u više navrata pisali o kvaliteti ekstra djevičanskoga maslinovog ulja kao i o manama koje su posljedica promjena koje nastaju

Komentari(1) Pročitaj više >>



Stranica 4 od 15