Povenjak



Stranica 8 od 8

Povenjak 2011 - konzervirane masline i recepti

paićuša, pisak, paicusa, omiš, brzet, maslinari, konzervirane maslineSve je veće zanimanje kod članova Udruge i drugih maslinara konzerviranje maslina na domaći način. Sve je više domaćinstava koji svoje konzervirane masline konzumiraju tijekom cijele godine, a kako i ne bi kad se zna da je većina konzerviranih maslina u trgovini uvozna. Na ovogodišnjem, šestom po redu natjecanju Povenjak, sudjelovali su i maslinari sa zadarskog područja. Prvo mjesto s ocjenom 4,35 pripalo je po četvrti put Jasni Fistonić iz Piska. Drugo mjesto je osvojio prošlogodišnji pobjednik Neven Kovačić- Sise s ocjenom 4,20, dok je treće mjesto tradicionalno pripalo Petromili Raljević s ocjenom 4,06. Svi su dostavljeni uzorci ocijenjeni prosječnom ocjenom 3,5 što je bolje nego

Komentari(0) Pročitaj više >>



Stranica 8 od 8