Akcije udrugeStranica 2 od 7

Ivica Vlatković pobjedio u Nadinu

10. 06. 2016.
Na 7. degustaciji  mladih vina i maslinovih ulja koju organizira Udruga vinogradara i vinara iz Nadina, pobijedio je Ivica Vlatković u kategoriji mladih ulja. Ivica  je pobijedio sa sortama coratina, levantinka i frantoio  te u konkurenciji od 59 ulja osvojio prvo mjesto s 95 bodova. Smotra je održana 5.12.2015. godine. Sudjelovali su i vinari sa 141 uzorkom vina.

Komentari(0) Pročitaj više >>

Sva ulja uzeta iz trgovine su ekstra djevičanska

10. 12. 2014.
Sva ulja uzeta iz trgovine i dana na analizu ocijenjena su ekstra djevičanskima. Po prvi puta od kada Udruga maslinara Paićuša- Pisak u sklopu svoje manifestacije Povenjak vodi akciju ocjenjivanja kvalitete i kakvoće maslinovih ulja u trgovini dogodilo se da svi uzorci, osim jednog koji je na granici, su ekstra djevičanske kvalitete. Ove godine je uzeto ukupno 8 uzoraka u Zagrebu. Prosječan broj bodova svih uzoraka je 83,11 ili 29% bolje nego prošle godine. Prošle godine od 9 uzoraka samo tri uzorka su zadovoljavala kriterije ekstra djevičanskoga maslinovog ulja i prosječan broj bodova svih uzoraka prošle godine je bio 64,74. Prvak ove godine je "Agrolaguna" POREČ , pobijedila je

Komentari(0) Pročitaj više >>

Priznanje zaslužio UJE OIL BAR u Splitu

11. 11. 2014.
Uvijek se netko istakne svojom aktivnošću i promicanjem ekstra djevičanskih maslinovih ulja u ugostiteljstvu. Ove godine novootvoreni UJE OIL BAR u Splitu zaslužio je naše priznanje za 2013. godinu. Nalazi se u centru Dioklecijanove palače. Pored vrhunske kvalitete ponude jela koja ovisi o dnevnim svježim namirnicama, misija ovoga ugostiteljskog objekta je i promicanje vrhunskih maslinovih ulja. Osim što u baru možete degustirati vrhunska maslinova ulja i, naravno, koristiti ih uz jela, ulja se mogu i kupiti u Uje oleoteci koja se nalazi u sklopu prostora. Vlasnik ovog objekta, Leopold Botteri, napravio je jedan veliki iskorak u promociji vrhunskih hrvatskih maslinovih ulja i zaslužuje svaku pohvalu.

Komentari(0) Pročitaj više >>Stranica 2 od 7