Povenjak



Stranica 2 od 7

POVENJAK 2015 - Obavijest o Povenjaku i Prijavni list

10. 12. 2014.
IX.  MANIFESTACIJA OCJENIVANJA KVALITETE I KAKVOĆE MASLINOVOG ULJA i X. KONZERVIRANIH MASLINA NA DOMAĆI NAČIN P O V E N J A K 2015. Hotel Brzet, Omiš, 14. veljače 2015. god. Ocjenjivanje naših proizvoda, djevičanskog maslinovog ulja i konzerviranih maslina i ove godine vršit će Zavod za javno zdravstvo Split. Za analizu jednog uzorka maslinovog ulja potrebno je 0.5l ulja pakovano u dvije boce od 0,25l i uplata od 200.00 kuna, a za analizu konzerviranih maslina na domaći način potrebno je jedna tegla od 0.33 l i uplata od 60.00 kuna. Uplatu možete izvršiti pri predaji uzoraka ili na žiro račun Udruge maslinara Paićuša, Pisak na broj HR81

Komentari(0) Pročitaj više >>

Nada Eremut iz Žeževice po drugi put prvakinja Povenjaka

12. 11. 2014.
Dva puta je sudjelovala na Povenjaku i oba puta je pobijedila. U prepunoj sali hotela Brzet 15. veljače 2014. prilikom proglašenja pobjednika, njenoj radosti nije bilo kraja. Kako i ne bi, kad pored elite hrvatskog maslinarstva, prvaka mnogih manifestacija širom Hrvatske , najboljih proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja po drugi put bude najbolja. Još jednom sve čestitke Nadi na osvojenom prvom mjestu. Ove godine na Povenjaku je sudjelovalo 146 maslinara sa svojim uzorcima ulja iz 72 mjesta. Konzerviranih maslina je bilo 18 uzoraka. Analizu, kemijsku i senzorsku svih uzoraka radio je Nastavni zavod za javno zdravstvo Split. Vrijedno je napomenuti da je ovo prva analiza za jednu manifestaciju

Komentari(0) Pročitaj više >>

Jasna Fistonić po četvrti put prvak

12. 11. 2014.
Ocjenjivanje maslina na domaći način i ove godine je obavio Nastavni zavod za javno zdravstvo Split. Za razliku od prošle godine svi dostavljeni uzorci maslina, njih 18, su bili jestivi. Jasna Fistonić je pobijedila sa sortom dužica i srednjom ocjenom 4,72, dok je drugo mjesto osvojio Neven Kovačić -Sise sa srednjom ocjenom 4,36, a treće mjesto je pripalo OPG Mario Vošten - Sv. Lovreč sa srednjom ocjenom 4,31. Ukupno je sudjelovalo 18 maslinara i srednja ocjena svi uzoraka je 3,06. Za većinu uzoraka konstatirano je da je tvrdoća i struktura plodova dobra te okus izbalansiran. Neki uzorci su izgubili karakterističnu boju, okus nije izbalansiran, neujednačene su tvrdoće, itd. Kod nekih su uzoraka prevladale

Komentari(0) Pročitaj više >>



Stranica 2 od 7